måndag 21 maj 2012

Från tanke till handling...

Äntligen har vi kommit till skott med att förverkliga vår kryddträdgård, eller örtagård som jag hellre vill kalla den! Förra veckan var mannen ledig och han satte ner flera timmar på att ta bort gräset för att sedan kärra ut jord på platsen för örtagården. Vi lade ett lager tidningspapper mellan den gamla jorden och den nya, i förhoppning om att ogräsrötterna ska hålla sig borta en tid. Min uppgift har varit att planera det hela och plocka stenarna på plats. Jag frångick min första plan om "tårtbitsformade" delar till förmån för en enklare och mindre "plåttrig" helhet. Jag utgick från den cirkelformade plats som vi hade sedan tidigare, vår syrenberså, och kopplade ihop den med min perenn rabatt.


  

Mittenrundeln ska fyllas med grus eller kullersten. Här ska finns en bänk att sitta och njuta på. Kanske också ett litet bord... Vi får se vad det blir.

                                     
Sen så återstår att plantera! Jag har ju mina plantor som jag drivit upp själv. De är ännu ganska små och jag har satt ut dem i ett minidrivhus som jag gjort åt dem i sandlådan med hjälp av ett gammalt fönster. Jag hoppas de trivs där och inte får för kallt. Men de behöver nog börja härdas om jag ska kunna plantera ut dem snart. 

Sen var jag en tur till plantbutiken och inhandlade en del plantor också.... Ååå det finns så mycket fint jag vill ha, men det blir dyrt att köpa allt för mycket. Så det blev några få plantor, och så ska jag så lite sommarblommor och köksväxter som sallat, bönor och dill. Köpte några kryddväxter, bland annat mynta som jag idag tog en kvist av och satt i mitt te - super gott! Lite socker med så blir det så där sött och gott myntte som jag blev bjuden på i basarerna i Jerusalem...


Stenarna har vi plockat ihop från vår gård. Jag tycker det är fint med de oregelbundna naturstenarna i olika färg. Kommer också sätta ut lite trampstenar i rabatterna så jag kommer åt att rensa och fixa.


Nu väntar jag bara på fler soliga och fina dagar så jag får fixa färdigt! Veckan ser lovande ut men jobbet kallar... Det är tur att det är ljust länge på kvällarna! Återkommer senare med vad jag sått och planterat, nu väntar familjen och kvällsfika på mig!

Ha en fin vecka!
kram Monika

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hör du det där blir super! Kan se det hela framför mig där du sitter i mitten med en kopp myntate och njuter av tillvaron, kanske en korg bredvid med nyskördade örter... Kram! Michaela

Skanegrabben i Malmö sa...

Hej

Det där kommer nog blibra det med kryddträdgården.

monica sa...

Ser härligt ut:) Lycka till med planrteringen.

Anonym sa...

Set var inget litet projekt du påbörjat!
Du är en handlingens kvinna som förverkligar dina drömmar! Fint!
Blir spännande att få se det i sommar!
/ma

MammaMia sa...

Fint! Kanske man blir bjuden på lite örtte nån sommardag. Låter faktiskt mera lockande än en kaffekopp...Lycka till!