tisdag 15 september 2009

Kvällsfika ute


-"Kan vi inte äta kvällsfika ute, det är ju så fint nu" säger hon när hon kommer innanför dörren. Hon har varit på den andra, egna, scoutsamlingen i sitt liv. Cykelutfärd med egen matsäck med. Det går inte att ta miste på entusiasmen och glädjen över att ÄNTLIGEN få vara med. Nu har vi alla barnen i scout, yngsta som deltagare, de två äldre som ledare. Är så glad åt Missionskyrkan som ordnat scout för barnen under många år. Att få lära sig umgås med naturen och varandra är en rikedom. Det primitiva livet lockar och tar fram den genuina glädjen som kommer av att vistas i naturen.

Mitt i alla kvällsbestyr med förberedelser av morgonens lektioner, provläsning och äppelmos-kok så plockar vi kvällsfikat på brickan, tänder lyktorna och fikar ute. Hela familjen. Lite svalt, men mysigt!

8 kommentarer:

Inger sa...

Ja, just så där ska det va. En oväntad paus i vardagssysslorna.

Monika sa...

Tack Inger! Hoppas ni har det bra! Ser fram emot att komma till Ekenäs snart :)

ulrika sa...

Mysigt!

Anonym sa...

Ja, vad det låter mysigt:) Går det annars bra med katten? Ingen som haft allergiska reaktioner? Yvonne

Monika sa...

Ja, Yvonne, det går så bra med Majken! Hon är så söt och så lekfull som en kattunge ska vara. Hon är ganska mycket ute nu, men sover i vårt grovkök ännu. Vi försöker hålla henne på bottenvåningen och det lyckas ganska bra. Vi var nog några som kände av att vi fått katt i början, men jag tycker det blivit bättre! Men om Filip eller Edit gosar för mycket med henne så reagerar de nog. Men det finns ju medicin :)

Anonym sa...

Såå mysigt, visst ska man ta vara på det fina som vi bara har hemma men som vi så ofta stressar förbi. Sköt om er! Nanne

Mikaela sa...

Scouting e toppen! Tänk vad mycket man lärt sig där genom åren och vem hade inte Monika som sin första scoutledare - du satte grunden för ett brinnande intresse för scout som varade många år och du gav kunskaper som man har nytta av genom hela livet, tack! Brukar titta på korten ibland och minnas hur det var när vi började, två stycken scouter och en ledare - mysigt.

Mysigt att fika ute sådär på kvällen också!

Monika sa...

Tack Mikaela! Roligt att höra att man sporrat någon till något så bra och roligt som scout! Jag var nog en novis på området men roligt hade vi och jag minns med glädje den tiden! Har också nyligen sett på bilder från min tid hos er och minns alla glada fina ungdomar jag fick jobba med! Kram