måndag 28 januari 2013

Återinfört


Ända sedan barnen var små har vi ätit kvällsfika tillsammans. Som en avslutning på dagen, före barnen gick upp, borstade tänderna och gick i säng. Det var något lika naturligt som snö på vintern. Men för en tid sedan så blev det glesare och glesare mellan de gemensamma stunderna. Var och en tog fika när de ville.  Man åt i köket, framför tv eller datorn kanske, ibland tillsammans med någon, ibland ensam. Vet inte hur länge detta har hållit på men härom kvällen efter att vi haft en traditionell gemensam kvällsfika så bestämde jag mig för att NU ska vi återinföra kvällsfikat! Det är en så viktig och mysig stund, att få umgås, sammanfatta dagen och funderar över morgondagens program. Så nu gör vi ett försök att få kvällsfikat återinfört. För de som är hemma. Igår kväll hade vi förmånen att få ha alla barn hemma och då blir det extra mysigt. Det var diskussion kring filosofiska frågor och om världens orättvisor eftersom äldre dottern har filosofiprov idag. Vi pratade om mycket annat mellan himmel och jord och så gick vi sen i säng - nöjda efter något så enkelt som kvällsfika.

5 kommentarer:

MammaMia sa...

Vardagens små glädjestunder med stor betydelse! Risken är att det är så trevligt så man glömmer bort att gå och lägga sig i tid... ;)

Monika sa...

Ja, det var ju det då... att komma sig i säng. Det har med åren onekligen blivit senare och senare. Vår tolvåring är nog uppe längre nu än vad de äldre fick vara i hennes ålder! Men ändå tycker hon att hon måste i säng alldeles för fort... :)

adina sa...

Jag ser det också så viktigt att alla är tillsammans vid köksbordet. För oss har det av praktiska orsaker blivit fredag eftermiddagar som gäller. Då SKA alla sitta vid bordet...
Det är så viktigt att umgås och inte glömma bort hur man gör det. Ha det bra och kramar till dig...

Monika sa...

Tack för den kramen Gunilla! Ja, livet ändras och barnen blir stora. Men man får ta de stunder som ges när man kan samla hela familjen och njuta då. Ha det så bra själv! Kram

monica sa...

inspirerande:)