torsdag 24 januari 2013

På tiden...


Vi har bott i vårt hus nu i drygt 17 år. När vi flyttade in köpte jag fina bomullsspetsgardiner till vårt vardagsrum. De har vi haft sedan dess! Jag har haft ner dem några gånger för tvätt men annars har de hängt med, kan man lugnt säga. Jag har en tid lekt med tanken att byta dem då de börjat gå sönder på sina ställen. Sökt gardiner på nätet och i butiker, funderat på att sy. Men både färdiga gardiner och tyg är ganska dyrt, speciellt när man ska ha så mycket tyg som går åt till våra fyra fönster. När vi var till Stockholm hittade jag gräddvita bomullsgardiner på Indiska - på rea! Köpte åtta längder och åkte hem. Nu är spetsgardinerna utbytta mot skira, vita gardiner som släpper in mycket ljus i våra norrfönster. Om de hänger med lika länge återstår att se. Tar det sjutton år tills de byts ut är jag.... pensionär? 

2 kommentarer:

Inger sa...

På tal om gardiner. Vår tygaffär här i Ekenäs har slutförsäljning för den skall upphöra. Jag har varit in flera gånger redan och funderat på vilket tyg jag kan tänkas vilja ha till gardiner så här framöver... Vi har bara bott 5,5 år i vårt hus än...

Monika sa...

Haha! Ja, lite svårt att veta vad man vill ha framöver... Men det kan nog löna sig att köpa in ett lagom tidlöst tyg om de har bra rea, alltid hittar man någon användning för det - förr eller senare. Man måste inte vänta i 17 år innan man byter... :)