tisdag 26 juli 2011

Kärleken är det enda som kan segra över ondskan

Den senaste tidens händelser i Norge får oss att bäva
inför det oerhörda uttryck ondskan kan ta!
Att ondskan finns i vår värld vet vi, frågan är bara vad vi gör för att motarbeta den?
Min fasta övertygelse är att inget annat än kärleken kan besegra ondskan!
Och även om ondskan är stor är kärleken större.
En flicka som intervjuades efter händelserna i Norge sa:

Om en man kan visa så mycket hat
tänk då hur mycket kärlek vi alla kan visa tillsammans!

Ensam är jag inte stark, men tillsammans kan vi!

Tänk om de här händelserna kunde ena oss till att visa mer kärlek mot varandra, även mot de som inte tänker och tycker som jag gör - att kärleken skulle få vara större än våra politiska eller religiösa åsikter.

Det får bli min bön idag!

5 kommentarer:

Helena W sa...

Hej Monica!
Har snubblat över din blogg när jag sökt på "Kimholmen" som vårt landställe heter i Trosa (Södermanland, Sverige). Spännande att det finns ett Kimholmen till:) Var ligger detta ställe? Ha det gott! Helena

Monika sa...

Hej Helena!
Vårt Kimholmen ligger i Maxmo skärgård norr om Vasa (3-4 mil). Roligt att höra att det finns Kimholmen i Trosa också! Där har jag varit med båt för länge, länge sen! Där är vackert också! Ha det så gott själv!
Monika

Helena W sa...

Har ni själva döpt det till Kimholmen eller är det ett gammalt namn? Vårt landställe är en gammal skärgårdsgård som burit namnet sen 1600-talet. Spännande om det fanns någon gammal koppling.
Helena

Monika sa...

Hej igen! Nej, vi har inte gett namn själva åt ön (egentligen är det två öar, norra och södra Kimholmen). Vi tror att namnet är gammalt och står för de svarta öarna, från ordet kimrök som är en svart sotfärg. Detta är vad vi tror... Kul att fundera på varifrån namnen kommer!

Ingela sa...

Hej Monica,

Kloka ord,

... det var ett ta sedan sist. Tänkte att du skulle få veta att jag tänkte på dig idag och att jag var här på besök.Kram Ingela på Hållplats Åhus