tisdag 30 juni 2009

Rymd


"Man kan inte samla alla vackra snäckor på stranden. Man kan bara ta några, och de är vackrare om de inte är för många...
Ty skönheten blommar endast om den omges av rymd. Endast om tilldragelser och föremål och människor har god plats är de unika...och därför vackra. "


Att som en ö leva avgränsad i tid och rum, i ett "här och nu", är en konst, något som jag borde lära mig mer av. Jag som oftast försöker trycka in så många upplevelser och uppgifter som möjligt, på så kort tid som möjligt. Jag fick som gåva av min kära syster boken "Gåva från havet" och fann många pärlor, eller snäckskal, att bära med mig: tålamod - tro - öppenhet - enkelhet - ensamhet - växling... (kanske kära syster hade en baktanke med att ge mig boken? Hon känner mig för väl...). Boken är skriven av Anne Morrow Lindbergh för dryga femtio år sedan, men det känns som om den vore skriven för kvinnor av idag. En bok värd att läsas - om och om igen!

2 kommentarer:

Cia sa...

Otrolig bild! Nästan overklig... Låter som en mycket bra bok. Skulle behöva lite mera "här och nu", men jag jobbar på det!

Monika sa...

Ja, bilden är jag faktiskt nöjd med, den är ett bevis på att även om dagen är jämngrå så kan den vara vacker... Jag tror vi är några som behöver jobba på "här och nu"...Vi får hjälpa varandra att minnas!