måndag 6 juli 2009

Ängel eller häxa?


Ängel eller häxa - det är frågan?
Att vara mamma är allt annat än enkelt
Både i barnens ögon och i mina egna
är jag väl båda två i en och samma person...
Ena stunden snäll och tålmodig, ordnar och fixar, steker plättar och plåstrar om
Andra stunden krävande och rytande, tjatande och otålig
Jag älskar mina barn
och kanske just därför
vill jag ändå leva i den nära relationen
som väcker både ängeln och häxan i mig
Kanske vi alla mår bra av att mamma-häxan kommer fram ibland

-men helst vill jag vara en ängel...

7 kommentarer:

a-k sa...

Det känns bra att veta att det finns andra "häxor". Säkert är det bra att man kan vara både och. Men vissa dagar känns det som att jag kunde vara lite mindre häxa och lite mer mig själv...

Anonym sa...

Ja, va skönt att höra att man kanske inte är ensam häxa... :) De flesta mammor är väl nog både ängel o häxa skulle jag tro. Yvonne

Pia sa...

Här har dagen också gått i "häxans" tecken. Jobbigt när jag hör min egen röst låta gnällig, irriterad och kort i ton fast jag egentligen vet att det inte leder till något gott... Kändes lite bättre efter att jag pratat med min stora flicka vid läggdags och blottat mina tankar om dagen. När jag pratat färdigt tittade hon på mig och sa "Vet du mamma jag har också haft en dålig alvadag idag". Nystart i morgon!

Monika sa...

Ja, det är bra när man kan prata med barnen om hur man känner det när stormen lite har lagt sig. Det är bra att de får veta att det inte alltid är så lätt att vara förälder. Sen får man ju be om förlåtelse...och det är bra att man får ta nya tag nästa dag :)

MammaMia sa...

Satt och läste vasabladet en dag och visade antagligen tydligt att jag vill vara i fred. Hörde minstingen mumla:"Konstigt att Gud har skapat så arga mammor!" :)

Anonym sa...

Visst är vi både och... Men just nu när vi kommit hem från en resa på tumis och båda barnen är på Humle känner jag mig som en efterlängtad ängel... Skönt!
Hälsningar Gunilla

Monika sa...

Ja, Gud har gjort mammor som är arga, glada, ledsna, pigga, trötta... helt enkelt mammor som är människor! Och det ska vi nog vara glada för! Heja alla duktiga mammor, vi är bra precis som vi är!