måndag 18 april 2011

Blåmåndag

Stilla veckan började igår med palmsöndagen och idag är det "blåmåndag", någon större förklaring till namnet hittar jag inte men jag tycker att det är en beskrivande färg på dagen. Helgen som gick har varit händelserik på många sätt. Det började på fredagkväll med att isen gick i Kyro älv och det orsakade isproppar som fick vattnet att flöda. Själva har vi klarat oss, vi har till och med fått njuta av "sjöutsikt" några dagar. Men andra fick kämpa mer för att hålla vattnet på avstånd från hus och hem. Igår var det riksdagsval här i Finland och det blev en del förändringar som ger anledning till oro! Men ibland tror jag att det är bra att vi skakas om lite så att vi tvingas bli tydligare med vad vi vill och tror på. Om vi allt för länge invaggas i att allt är bra så slutar vi kämpa.

Stilla veckan leder oss genom det mörkaste av mörker till ljuset - jag vill våga vandra med!

Och som för att förstärka BLÅmåndagen så hittade jag de första blåsipporna idag,
de blommar inte än - men snart!

2 kommentarer:

Ingela sa...

Så vacker musik... den tar liksom andan ur en... återhållsamt... emellanåt påväg att bli helt utvecklad... vackert som dina blåsippor...

Monika sa...

Kul att du gillar musiken, den är Astor Piazzolas Oblivion som vi brukar dansa Argentinsk tango till - ett favoritstycke med mycket känsla i!