tisdag 20 september 2011

Närodlat

Är ingen odlingsfantast och timmarna jag lägger på att rensa i landet är begränsade...
Men det hindrar mig inte från att njuta av att hämta in egna råvaror när hösten kommer!
Enkelt att odla är lök - kräver inte så mycket rensning och man ser bra vad som är vad när man ska rensa. Morötter är det lite kinkigare med, men bara man får gallrat så brukar de växa ganska snällt de med. I år har vi lyckats få båda att bli ganska frodiga så nu är det skördetid!

Försöker hitta recept som innehåller de råvaror vi har tillgång till (potatis finns också i landet, även om vi inte odlat dem själva!) Gjorde en gryta med kycklingfilestrimlor i honungsmarenad, morot, lök, potatis och persilja i helgen - och den blev god!

Först skalade jag och skar morot och potatis i bitar och kokade dem halvmjuka i vatten. Fräste upp kycklingstrimlorna med lök i klyftor och vitlök, spädde med en del av potatis/morotsvattnet och tillsatte sen morötterna och potatisen. En buljongtärning, lite peppar och sist persilja. När det hade puttrat en stund var morötterna lagom mjuka och grytan färdig att ätas. Är övertygad om att en stor del av smakupplevelsen kom av att ingredienserna till stora delar var hämtade från eget land!

I går blev det morotssoppa...


Inga kommentarer: