torsdag 11 september 2014

Oväntad glädje


Att se det som man själv planerat och organiserat förverkligas kan vara härligt. Men ibland är drömmen bättre än verkligheten. Planerna var stora och fina men resultatet blev magert.

Men så ibland händer det något underbart, roligt eller vackert utan att man själv planerat eller kunnat förutse det - och på något vis blir glädjen ännu större då. 

Vi sådde i somras en ny gräsmatta och blandade i frön av korn för att få den att växa bättre. En del av gräsmattan har fått växa fritt och oklippt. Kornet har gått i ax och mitt i allt växer några vackra vallmoblommor. Varifrån de kom vet jag inte men de är några av de vackraste blommorna jag vet. Vackra som knoppar, blommor och fröställningar. Underbart!

Ibland blir de oplanerade och oväntade händelserna de bästa. Som när man möter en gammal vän på stan som har tid att stanna och prata. Eller när den okända medresenären visar sig vara hur trevlig som helst och får den långa resan att bli så mycket roligare. Eller ett kärleksfullt ord av någon. Eller en oväntad paus i vardagen med en kopp te och en god bok. Eller en oplanerad barnfri kväll för stressade småbarnsföräldrar... ja, ni fattar! 

Så dagens visdom: Planera inte livet allt för noga och var öppen för det oväntade. Ibland är det bra att lämna något område lite stökigt för just där kan det hända att den vackraste blomman dyker upp!


Ha det bra!
Kram Monika

Inga kommentarer: