fredag 10 april 2015

Bananpannkaka

Ibland snubblar man över något riktigt bra. Bananpannkaka är en sådan sak. Lätt som en plätt att göra och innehåller få ingredienser, inget socker, mjöl eller mjölk. Passar alltså de flesta och är dess utom jätte gott. Enda kruxet är att man måste gilla banansmak... :) Jag har testat två varianter, att steka dem  i stekpanna och att grädda i ugnen. Båda funkar bra, snabbare att steka men lite svårare att vända snyggt. I ugnen sköter den ju sig själv men tar lite längre tid. Receptet är för en person men man kan givetvis öka mängden ingredienser helt enligt behov. Att strö på egna bär ur frysen gör den till en riktigt höjdarlunch. 



Recept:
1 mogen banan mosas
2 ägg vispas i
lite salt
smör att steka i eller smörja formen med
Jag gräddade i 200° ca.15 min 
men med mer smet blir det säkert lite längre tid.


Bon appetit! 

Inga kommentarer: