fredag 13 februari 2009

Smurf, knorrhane eller kill

Om man ser en gul bil får man slå den som sitter närmast, ser man en gul bubbla får man slå två gånger, lika så om man ser ett rosa hus, en grön skorsten eller om klockan är t.ex. 19.19. Säger man samma sak som någon annan ska man så fort som möjligt säga smurf för att vinna, om båda två gör det så säger man knorrhane och om båda säger även det samtidigt så ska man killa den andre under knäskålen - och om båda gör det blir det oavgjort.

Barnens lekar ändras hela tiden, jag har fullt sjå att hänga med i dem! Men att barnen leker, det ändras inte. När jag var barn så var det andra lekar, ramsor och leksaker, men lekte gjorde vi också då.

Satt en dag och jobbade hemma och hade en tjock obstetrik- och gynekologibok framför mig, Agnes 8 år, kommer och lyfter upp den tunga boken och frågar vad den handlar om.
- I den står det allt om kvinnor, svara jag.
- Står det hur man leker? frågar hon.
- Nej, det gör det inte.
- Men då står det inte allt om kvinnor i den, svarar hon snabbt, för jag är en kvinna och jag tycker om att leka!
Så sant, så sant...

Våra barn leker ännu ganska mycket, på sommaren blir det mysak eller pirater vid sommarstugan, skola hör till favoriterna, butik, teater, vad som helst blir till en lek - bara man har barnasinnet kvar!

Piraterna på Kimholmen sommaren 2007

2 kommentarer:

mia sa...

I går på stan fick jag mig mitt i allt en "smäll" av Nattie. " Vad gör du?" förundrade jag mig lite förnärmad, "Jag såg en gul bil!".
Tyvärr såg inte jag nån gul bil...men vänta bara Nattie! Nu har jag städat och ska sätta mej ner med min nya tidning!

cia sa...

Och jag som trodde att "gul bil" och "smurf" var något som våra barn själva hitta på i baksätet... men tydligen är dom lekarna också kända utanför vår röda saab! Vändagshälsningar till er alla!