måndag 10 augusti 2009

Ronja Rövardotter

Vi sitter på golvet som två barn på julafton.
Vi öppnar paket efter paket, vrider och vänder.
Läser anvisningarna, jaha - så blir det ju!
Vi jobbar båda målmedvetet och efter en stund är det klart!
Och så tar vi nästa paket...

Vi - det är min syster och jag som håller på monterar köksskåp till vår sommarstuga. Vi tycker båda två att det är vansinnigt roligt och våra män göre sig inte besvär, förutom om vi behöver lite hjälp någon gång - och det är inte så ofta...

Vi konstaterar att företaget som vi köpt köket ifrån utvecklat sina platta paket mycket under årens lopp. Vi minns ju alla när man kom hem med möbelpaket från det svenska företaget som säljer möbler till ett överkomligt pris, och när man just var klar så SAKNADES en skruv eller två. Men nu är det med ordning, precis uträknat, inte för mycket men inte heller för lite.

Det är så kul att ha henne här! Jag har ju tidigare jämfört en annan syster (jag har ju tre!) med Pippi och ska jag hitta på någon att jämföra denna syster med så blir det nog Ronja Rövardotter!
Viljestark och envis men med ett hjärta av guld! Hon förstår inte vitsen med att bråka och vill alla gott. Om någon skulle kunna medla mellan två rövare så är det hon. Men hon drar sig ibland undan rampljuset och kan ibland vara lika svår att hitta som Ronja i skogen! Till och med hennes ögon liknar Ronjas, bruna och pigga!

Att hon sedan vågar sig på företaget att packa ihop familjen och flytta till Grönland är ju om något beundransvärt och ett tecken på äventyrslust!

Efter några veckor när vi haft nära till varandra så känns det tomt och vansinnigt långt till Grönland, vi är nu de i familjen som bor längst bort från varandra - jag i öster och hon i väster. Men det är ju tur att vi har fb och skype som krymper avståndet avsevärt - men samma sak är det ju inte!

Men nästa sommar ska vi väl igen hitta något golv som behöver läggas, hus som behöver rensas ur eller möbler som ska monteras - tills dess får vi klara oss på egen hand!
Puss på dig!

Systern min med sin härliga familj

2 kommentarer:

Nina sa...

Gulle dej!!Saknar er massor! Det var roligt att få vara med och hjälpa till på ett lite hörn. JA jag vill gärna vara Ronja, å lite mer skogstokig än vanligt blir jag nu när vi bor här utan ett endaste litet träd. Sen ska man ju alltid komma ihåg att fråga "vaffö dårå" här i livet söstra min! Massor med kramar Nina

Monika sa...

Kram på dej med! Det är nog rätt inställning att fråga "vafför dårå" nu och då i livet! Puss!