måndag 19 november 2012

En månad tills det vänder


Idag gick solen upp 9.05 och ner 15.29. Sätter mig med eftermiddagsteet i vardagsrummet så att solens sista strålar lyser in på mig.  Gläder mig åt att ha en dag då jag faktiskt hinner njuta lite av solen. Hann ändå inte vara ute i ljuset idag, får nöja mig med att njuta av det inomhus. Nu går vi verkligen mot mörka tider. För varje dag som går blir det mindre och mindre av ljuset. Vid midvintersolstånd som i år inträffar 20.12 kl.11.11 (exakt då vänder jordens lutning mot solen igen) är solen här hos oss uppe mellan 10.11 - 14.49, alltså bara 4 timmar och 38 minuter. Så det blir att njuta av varje solstråle så gott det går och där emellan tända ljus och försöka njuta av allt mysigt som hör den här tiden till. Här hos oss spelas redan en del julmusik... Men man kan också tänka på att det bara är en månad kvar tills det vänder, så ta vara på den här tiden så gott det går!

Skön vecka önskar dig!

3 kommentarer:

Madelene Fredriksson sa...

Hej!
Snubblade in på din blogg. Har kikat runt lite här en stund. =O) Nog ska man ta vara på denna tiden, nu längtar dom flesta till julpynt och allt mys. =O)
Jag är på jakt efter bloggare som vill ha fler besökare till sina bloggar, för då har jag ett affärsförslag.
Via länkar får bloggen en högre status. Så, om jag hjälper dig att få länkar utspridda, så hjälper du mig, genom att klicka dig in på min blogg och länka till något av mina inlägg. Intresserad? Då kan du klicka din in till min blogg, och bara lämna en kommentar när du länkat, så länkar jag runt dina inlägg lite här och var. =O) Kommer garanterat tillbaka och kikar till dig i bland. Ha det bäst

Monika sa...

Tack för titten! Jag har inget större behov att höja min bloggs status så jag låter ditt förslag passera. Men önskar dig allt gott och en fin adventstid!
Monika

Sara sa...

Själv kan jag knappt fatta att julen står för dörren och att december börjar imorgon. Jag skulle ju passa på att njuta av sommaren i år, men sen helt plötsligt var det höst. Löven började trilla av träden. Och nu december. Julklappsstress. Pynt. Ljus som lyser upp i mörkret. Nu ska man ju njuta av det här. Glömmer. Tiden springer förbi mig. Nu är snart våren här igen. Hm, det blev ju typ ett blogginlägg i din kommentar, fniss. Tack för trevlig och inspirerade blogg!