måndag 11 augusti 2014

Hallå där - köp blåbär!

Måndag - ny vecka och nytt läsår. Spännande för många. För mig börjar också ett nytt, spännande år. Jag ska vara alterneringsledig och ser verkligen fram emot det. -Vad ska du göra? Frågar många. -Jag vet inte. Svarar jag oftast. Det är inte så att jag inte har idéer. Problemet är kanske att jag har för många. Men samtidigt vill jag inte låsa mig vid något ännu utan ska försöka se vad det här året för med sig. 

Idag har vi i alla fall firat att skolan börjat för ena dottern, samtidigt sa vi på återseende till mormor som packade ihop och for tillbaka till civilisationen efter två månader här i landet. Firade gjorde vi på bästa sätt, med våfflor, blåbärssylt och grädde! MUMS


Blåbär blev dagens tema då vi sedan också planterade de sju (!) blåbärsbuskar jag fick till min födelsedag. Ska bli så spännande att se om vi lyckas med dem. Vi valde en plats i trädgården som vi inte har brukat sen vi flyttade hit. Lite igenväxt men med bra jord. Mannen grävde och jag planterade med köpt rhododendronjord. De lär trivas bäst i sur jord. Men man kan också göra jorden surare själv genom att vänd ner löv och barr i den. Jag tror jag ska kratta ihop eklöven när de sen faller och strö ut runt plantorna (eklöv lär vara bra). 


Buskblåbären är större än de som växer vilt i skogen. De smakar ungefär som de vilda men kanske ändå inte riktigt lika stark blåbärssmak. De kladdar mindre vilket gör att de lämpar sig som godis, något att sitta och mumsa på under höstkvällarna. Få se om vi får några i höst... men till nästa höst hoppas vi på god skörd. 


Härligt att få byta ut datorer, läroplaner och skrivbordsjobb till riktigt jordnära arbete en tid. Det är väl på det här sättet jag får bli riktigt YOLO (jåolo=jordig)! ;)

Allt gott - Monika

4 kommentarer:

Inger sa...

Så härligt att läsa ett inlägg här! Och så hittade jag ditt underbara naturbildsalbum!

Gun sa...

Hoppas du får ett riktigt bra "alterneringsledigt år"��. Vi ses o hörs säkert något , kanske för att kolla var vi har våra flickor då de inte svsrar i tel!!!!��

Anonym sa...

Va roligt att du e tillbaka :) Har saknat dina tankvärda inlägg och de fina fotona :) Kram Tove

Monika sa...

Tack! Roligt att vara tillbaka och roligt att tankar och bilder uppskattas. Ja, Gun, det kan säkert finnas anledning till kontakt av en eller annan orsak... ;)