torsdag 1 december 2011

Lucka 1 - en julros

Kära vänner!

Nu börjar jag med årets julkalender här på bloggen.
Tänker försöka bjuda er på någon liten tanke eller tips varje dag
- vi får väl se hur det lyckas!?

Vinden viner där ute, gräsmattan är grön och ärligt talat så känns julen inte riktigt nära. Men här hos oss har vi faktiskt fokus inställt på något helt annat just nu - studentfest! Vår J tar studenten på måndag och vi är i full färd med att ställa till fest för honom. Jag bakar och pysslar och för det mesta njuter jag riktigt mycket av det, vi får se om känslan är den samma på söndag kväll...

Att ställa till fest är förutom maten också lite pyntande och fixande. Blommor hör givetvis till och nu har jag ordnat blomman till trappan. Har köpt en blomma som jag inte tidigare haft men lite sneglat på - en julros! Tycker de är så vackra och så tål de ganska många minusgrader sägs det. Det är foderbladen som utgör själva blomman och det gör att de sitter kvar länge. Namnet julros kommer från legenden om en fattig herdinna som ville ge Jesus en gåva vid hans födelse, hon hade inget att ge men hennes tårar som föll på den snötäckta marken blev till en blomma som hon gav den nyfödde. Även om det är en legend så påminner den mig om att det är min längtan att ge som räknas - då kan även det enklaste förvandlas till något vackert!


4 kommentarer:

Fru B sa...

Så vacker den är! Såg fina exemplar för någon vecka sedan men köpte ingen. Nu ångrar jag mig. KRAM

Susanna Sjöberg sa...

Julrosen lär ska gå att plantera ut sedan i rabatten och blomma igen? Alla i Kjells körer fick en liten julros förra året, men min dog tyvärr pga vätskebrist när jag var i Finland över julen. Jättefin blomma!

adina sa...

TACK - Gunilla

Eva H. sa...

Ja e den inte vacker! Köpte en förra året till jul och visste inte riktigt vad jag skulle göra med den till våren, så jag satte ut den i en kruka och där stod den hela sommaren o fick lite vatten nu och då. Mot hösten tittade jag in bland bladen och fick till min förvåning se små nya vita knoppar. Nu har jag tagit in den och den blommar friskt. Ha det gott!