söndag 8 mars 2009

Tid eller pengar!


"Pengar är jättetrevligt, men om jag måste välja mellan att ha mycket pengar och att ha tid väljer jag tiden. Det är trots allt tid som är liv, och vi måste leva innan vi dör."
Gisela Linde i dagens Vasablad

Att prioritera rätt är inte alltid lätt. Det finns mycket man kan, vill och måste. Känns ändå viktigt att inte bli ett "offer" för allt som man tror att man måste vara och göra utan njuta av det man har och välja bort det som inte är nödvändigt för ett bra liv. Att tiden ändå inte alltid räcker till just nu får man väl leva med. Dagar kommer kanske då tid finns för allt man vill göra, men då saknar man kanske den här tiden när livet är som mest intensivt?

Nu ska jag sluta fundera och njuta av kvinnodagen som började bra med frukost på säng och löfte om middag! Nu drar melodifestivalen igång här i vårt vardagsrum med yngsta som programledare... nu ska jag se och lyssna på den!

Till alla kvinnor önskar jag en bra kvinnodag samt mod och kraft att prioritera det goda i livet!

2 kommentarer:

thildas sa...

Vi kollade in melodifestivalen tillsammans med två andra familjer = många barn. Det var MASSOR med ljud , bu-rop och hurra rop. Men ändå trevligt... Någon frukost på sängen så jag däremot inte till , i och för sig så fick mamma upplysa mig om att det var kvinnodagen... så jag kan ju inte kräva att maken skulle ha det då heller...

Monika sa...

Jag får ibland frukost på säng, oberoende det är kvinnodagen eller inte, men det är kanske mer ett snällt sätt att säga till mig att NU är det dags att stiga upp... Med en man som fyller år på alla hjärtans dag och som har namnsdag på kvinnodagen får man vara glad om man får någon uppvaktning alls på de dagarna!